Op deze pagina vind je het antwoord op veel gestelde vragen


Als je een vraag hebt waarop je geen antwoord kunt vinden, neem dan contact met ons op.

Als je een vraag mist op deze pagina laat het dan graag weten, zodat we deze indien van toepassing kunnen toevoegen.

De vragen zijn opgedeeld in onderstaande hoofdstukken.
(Als je op een hoofdstuk klikt dan ga je gelijk naar dat hoofdstuk toe)

1) Technische vragen

2) Vragen m.b.t. het ontwerp

3) Prijzen

4) Vragen m.b.t. de levering

5) Vragen m.b.t. de montage van de stickers

6) Bereikbaarheid

7) Een andere vraag

1) Technische vragen:


1-01) Van welk materiaal worden de stickers gemaakt?

De stickers zijn gemaakt van hoogwaardig vinyl waarop de afbeelding wordt gedrukt. Hierna wordt de sticker bedekt met laag vloeibare hars van een mm of 2 tot 3 dik.


1-02) Hoe dik zijn de stickers?

Deze zijn ongeveer 2 tot 3 millimeter dik.


1-03) Moet de ondergrond vlak zijn, of kan deze ook bol zijn?

De stickers zijn erg flexibel, de ondergrond kan zonder problemen bol (of hol) zijn. Dit dan uiteraard wel tot op zekere hoogte, maar op een normale bolle ondergrond van een velg is het geen enkel probleem. Vooral bij koud weer is het in dat geval wel raadzaam om de stickers voor montage te verwarmen met een föhn, of ze (even) op de verwarming te leggen zodat ze soepeler worden.


1-04) Welke afmetingen (diameter) kan ik bestellen?

De kleinste afmeting is 10 mm in doorsnede, de grootste is 90 mm in doorsnede. Daartussen is iedere maat per millimeter mogelijk, dus bijvoorbeeld 37 mm of 45 mm of 61 mm of 70 mm etc.


1-05) Hoe meet ik de diameter?

Je kunt de diameter het meest nauwkeurig met een schuifmaat vaststellen. Indien je die niet voorhanden hebt is het ook mogelijk om met een normale lineaal of met een rolmaat etc. te meten.
LET OP:
Wanneer je twijfelt tussen bijvoorbeeld 63 mm of 64 mm, dan is het het verstandigste om te kiezen voor de kleinste maat, in dit voorbeeld dus 63 mm. Dit omdat de wielnaafsticker beter net binnen de rand kan vallen, dan dat deze een stukje op het randje wordt geplakt. Dan kan er vocht onder komen wat de duurzaamheid niet ten goede komt.


1-06) Blijven deze stickers goed op de velgen zitten?

De stickers hebben een extra stevige plaklaag die geschikt is voor warmte, kou, wasstraat, zand, regen, sneeuw, etc. Het is echter wel van belang dat de ondergrond waarop je de stickers plakt eerst goed schoon en vetvrij gemaakt worden. In dat geval kan je tijden genieten van deze prachtige wielnaaf stickers. En daarnaast de gemonteerde stickers uiteraard met 'gezond verstand' behandelen. Natuurlijk kunnen ze gewoon gewassen worden, maar als je met een erg krachtige hogedruk spuit de hele tijd op de stickers gaat spuiten dan komt dat de duurzaamheid begrijpelijkerwijs niet ten goede.


1-07) Zijn de stickers in winterse omstandigheden 'pekelbestendig'?

Ook hierbij geldt het dat de voorbereiding voor het monteren van de stickers hiervoor van groot belang is. Stel dat je de stickers even snel en een beetje scheef over een opstaand randje zou plakken, dan is dat niet goed voor de houdbaarheid van de stickers. Er kan water, ijs en pekel onder de sticker komen. Zorg je dat de sticker vanaf het begin goed gemonteerd zit, dan zal je absoluut geen last van pekel en andere winterse omstandigheden hebben.


Terug naar boven... >klik hier<2) Vragen m.b.t. het ontwerp:


2-01) Wat is qua ontwerp allemaal mogelijk?

Alles wat je maar wilt. Dat kan een naam zijn in een bepaald lettertype, dat kan een bedrijfslogo zijn, dat kan een auto- of velgenlogo zijn die niet in het standaard assortiment zit, dat kan een afbeelding/foto zijn, of te wel alles wat je maar kunt bedenken.
Op deze manier kan je je auto persoonlijk en exclusief maken en het is daarnaast mogelijk om op een subtiele en aparte manier met reclame van je bedrijf rond te rijden zonder dat er allemaal stickers op de auto zelf geplakt hoeven te worden. We hebben nu een speciale actie waarmee het mogelijk is om voor een bedrag van € 38,- de stickers te laten ontwerpen en vervaardigen. De verzendkosten zitten hier ook nog bij, dus voor die 35 euro heb je thuis op de mat 4 uniek ontworpen stickers liggen. Wil je meerdere setjes afnemen, dan geldt al gelijk vanaf 2 setjes een speciale prijs. Neem hiervoor contact met ons op, of je kunt de stickers gelijk bestellen.


2-02) Wat zijn de kosten van een eigen ontwerp en hoe kan ik een eigen ontwerp aanleveren?

Om het helder en eenvoudig te houden is er geen onderscheid tussen het helemaal laten ontwerpen door ons, of gedeeltelijk laten ontwerpen door ons, of dat je zelf al een kant en klaar ontwerp aanlevert. Er zit voor ons sowieso altijd werk in en de ene keer valt dat mee en de andere keer valt het tegen. Met deze heldere prijsstelling weet je dat één set inclusief de verzending gewoon € 38,- kost. Vanaf 2 setjes wordt er een speciale prijs gemaakt en de simpele richtlijn is dat de prijs per set steeds lager wordt naar gelang je meer setjes in één keer afneemt. Neem voor een offerte of vragen hieromtrent contact met ons op.


2-03) Welke afmetingen (diameter) kan ik bestellen?

De kleinste afmeting is 10 mm in doorsnede, de grootste is 90 mm in doorsnede. Daartussen is iedere maat per millimeter mogelijk, dus bijvoorbeeld 37 mm of 45 mm of 61 mm of 70 mm etc.


2-04) Komt de kleur van de stickers precies overeen zoals het ontwerp op de computer?

Dit is afhankelijk van de instelling van de kleuren van je computer. In de praktijk komt het beeld nooit precies overeen met de wielnaafstickers 'in het echt'. Dat geldt echter voor alle producten. Neem een foto van een gekleurde pen of wat dan ook en als u deze dan op het scherm bekijkt dan zal de kleur ook hierbij niet precies overeenkomen met de werkelijkheid. Uiteraard zullen we er alles aan doen om het gewenste resultaat zo goed als mogelijk is te benaderen.


2-05) Kan ik de stickers in chroom of zilver laten maken?

De stickers worden geprint, het is hierdoor helaas niet mogelijk om echt in chroom te vervaardigen.
Wel is het mogelijk om dit optisch zo te laten lijken.
Zie deze afbeeldingen hiernaast als voorbeeld.
Door de dikke laag hars over de stickers krijgen ze sowieso al een diepe glans over zich heen. Maar het blijft dus wel een optische illusie. Het daadwerkelijk printen in croom of zilver of goud of aluminium is dus niet mogelijk.


Terug naar boven... >klik hier<3) Prijzen:


3-01) Wat zijn de kosten van een eigen ontwerp?

De kosten voor 4 wielnaafstickers inclusief het ontwerp en/of aanpassingen en/of implementeren van je eigen ontwerp en inclusief de verzending is € 38,-


3-02) Hoeveel sets moet ik minimaal afnemen?

Je kunt vanaf één set (4 stickers) een bestelling plaatsen.


3-03) Waarom moet ik vooraf betalen?

De marge op de stickers is erg klein, het wordt te omslachtig om achteraf een rekening te sturen en dan bij te houden wie wel en wie niet betaalt en dan ook nog eventueel herinneringen sturen etc. In het verleden is dit een aantal keer misgegaan waardoor we nu simpelweg de regel eerst betalen, dan bestellen hanteren. Voor garagebedrijven en diverse andere bedrijven geldt hiervoor echter een uitzondering.
Zie hiervoor ook punt 3-04.


3-04) Kan ik de stickers op rekening kopen?

Voor garagebedrijven en diverse andere bedrijven is het in overleg inderdaad mogelijk om de stickers op rekening te bestellen. Samen met het versturen van de stickers ontvang je dan een rekening die binnen 8 dagen voldaan dient te worden. Deze regel is ook afhankelijk van de grootte van de bestelling en of er een eerste bestelling wordt gedaan of dat er al vaker stickers zijn besteld. Neem contact met ons op om te kijken wat mogelijk is.


3-05) Wat kost het verzenden van de stickers?

De prijzen die we hanteren zijn inclusief de verzending binnen Nederland, België en de meeste Europese landen.


3-06) Waarom is het niet goedkoper als ik zelf het ontwerp aanlever?

Ook al lever je kant en klaar het ontwerp aan, dan nog moeten wij dit omzetten naar het juiste bestand voor het daadwerkelijk vervaardigen van de stickers. We hebben er bewust voor gekozen om simpelweg één prijs te hanteren van € 38,-. De ene keer is het voor ons wat meer werk en de andere keer wat minder, maar dat is handiger dan voor iedere opdracht precies proberen te schatten hoe lang het zal duren en dan de ene keer € 34,- te rekenen en de andere keer € 42,- etc.


3-07) Hoeveel scheelt het per set als ik meerdere sets in één keer bestel?

Dat scheelt altijd (al gelijk vanaf 2 setjes) en des te meer sets in één keer besteld worden, des te goedkoper de prijs per set zal zijn. Het handigste is om hiervoor contact met ons op te nemen zodat we (uiteraard helemaal vrijblijvend) een prijs op maat kunnen maken aan de hand van de wensen die je hebt.


3-08) Is het ook mogelijk om 5 stickers te bestellen?

Jazeker, als je dat aangeeft dan is dat mogelijk. De prijs voor 5 (dezelfde) custom wielnaafstickers inclusief de verzending is € 42,50. En wanneer je de standaard stickers afneemt, dan is de meerprijs voor een 5e sticker € 4,- waardoor een set van 5 stickers op € 23,50 komt.


3-09) Is het ook mogelijk om 1 sticker te bestellen?

Dit is helaas niet mogelijk. De minimale afname is één set (4 stickers). Dit om reden dat de stickers altijd minimaal per 4 stuks vervaardigd worden. Stel dat we hiervan dan één sticker leveren, dan blijven de 3 overige stickers uiteraard voor altijd 'op het schap' liggen aangezien de kans dat iemand precies dezelfde stickers in precies dezelfde maat wil bestellen en dan uitgerekend 3 stickers nodig heeft nogal klein is... Vandaar.


Terug naar boven... >klik hier<4) Vragen m.b.t. de levering:


4-01) Wat is de levertijd van de wielnaafstickers?

De stickers worden per 'batch' gedrukt en daarna verzonden vanuit het buitenland. Om deze reden is een exacte bezorgdag / levertijd lastig te voorspellen. Normaal gesproken heb je ze in een dag of 10 bij je thuis in de bus liggen.


4-02) Kan ik de stickers tegen betaling met spoed laten bezorgen?

De stickers worden verzonden vanuit het buitenland en de 'reistijd' van de stickers is helaas niet te verkorten. Je zit altijd met een levertijd van ongeveer 10 dagen.


4-03) Maakt het qua levertijd uit of ik één set of meerdere sets in één keer bestel?

Bij een normaal aantal sets maakt dat geen verschil. Stel dat het aantal erg groot wordt (> 100 sets), dan kan dat inderdaad invloed hebben op de levertijd. Dit is vooraf echter in te schatten aan de hand van het gewenste aantal.


Terug naar boven... >klik hier<5) Vragen m.b.t. de Montage van de stickers:


5-01) Hoe moet ik de wielnaafstickers op de velgen plakken?

Het is van belang dat de ondergrond waarop je de stickers plakt eerst goed schoon en vetvrij gemaakt worden. Als het buiten wat kouder is, of als je de stickers op een bolle ondergrond gaat plakken, dan kan het handig zijn om de wielnaafstickers voor het daadwerkelijke opplakken eerst even wat te verwarmen met een föhn. Ze worden dan erg soepel en zijn nog gemakkelijker vervormbaar.
Verder is het belangrijk dat je de stickers niet over een opstaand randje plakt zodat er een kiertje ontstaat. Water, vocht, sneeuw, ijs en pekel kan anders toch onder de sticker komen en dat zal de levensduur verkorten.
Probeer de sticker tot slot in één keer goed te plakken. Indien de sticker niet in één keer goed zit en weer losgetrokken wordt, dan komt dat de totale uiteindelijke sterkte van de sticker niet ten goede.


5-02) Hebben de stickers een houdbaarheidsdatum?

Het is het beste om de stickers binnen een aantal weken na ontvangst ook daadwerkelijk te monteren. De kleeflaag zal gewoon goed blijven, maar aangezien de stickers voorzien zijn van een laag hars is het zo dat deze gedurende de tijd wat stugger worden. Het zal dan bijvoorbeeld lastiger zijn om ze op een bol oppervlak te plakken.


5-03) Ik heb de stickers verkeerd geplakt en (een aantal) keer los moeten halen, wat nu?

Er zit een sterke lijmlaag op de stickers, maar de eerste keer dat je ze plakt is deze laag logischerwijs het sterkst. Mocht je ze een aantal keer losgetrokken hebben dan kan het zijn dat de plakkracht af gaat nemen. Een oplossing zou in dat geval kunnen zijn om de stickers dun in te smeren met een sterke kit en ze dan te verlijmen.


Terug naar boven... >klik hier<6) Bereikbaarheid


6-01) Waarom kan ik jullie alleen via de email benaderen?

De marge op de stickers is bewust laag gehouden zodat we deze unieke stickers van super kwaliteit toch tegen een hele scherpe prijs kunnen aanbieden. We moeten om die reden echter zo efficiënt mogelijk met onze tijd omgaan en het is voor ons handiger en veel sneller om een aantal keer per dag op vaste tijden alle mail in één keer te beantwoorden.


6-02) Hoe kan ik telefonisch contact met jullie krijgen?

Voor bestellingen van één set stickers kunnen we helaas geen telefonisch contact hebben zoals omschreven in punt 6-01. Wil je echter grote(re) aantallen bestellen, dan geldt hiervoor uiteraard een uitzondering. Stuur in dat geval svp een bericht via onze contact pagina en vermeld het telefoonnummer waarop je benaderd wilt worden. We zullen je in dat geval zo snel als mogelijk is bellen.


Terug naar boven... >klik hier<7) Een andere vraag


7-01) Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Neem hiervoor contact met ons op. We zullen je dan zo snel mogelijk van een goed antwoord voorzien.


Terug naar boven... >klik hier<